14 Aralık 2020 Pazartesi

Hakkımızda


 Biz Dilek ve Bora Aydoğdu, gezmeyi seven iki gezginiz. Dilek emekli öğretmen, Bora emekli askeri öğretmendir. Emekli olana kadar fırsat buldukça güzel ülkemizi gezdik, 2012 yılından beri yurt dışı gezilerimize ağırlık verdik. Gezilerimizde ana amacımız vatandaşı olduğumuz dünyayı yakından tanımak, sizlere tecrübelerimizi aktarmak ve teşvik etmektir. Blog umarız hedefine ulaşır. Bir kız ve bir erkek evlat sahibiyiz . Bursa'da yaşıyoruz.

Gezi yazılarımızda bunları yaptık;
Ulaşım ve gezilecek yerleri detaylı anlattık. Havalimanından şehre ulaşım, Şehir içi ulaşım ve Gezilecek yerler başlıklarını kullandık ve gezilecek noktalara kolay ulaşımın ipuçlarını verdik. Gezilecek yer bilgilerinde gerekli bilgileri verdik ancak bilgi yığını ile boğmamaya özen gösterdik. Tarihi ansiklopedik bilgileri elbette araştırarak öğrendik ama bu bilgileri kopyala-yapıştır yapmadık, kendi klavyemizden çıkan cümleler ile harmanladık ve bizim makinemizden çıkmamış hiç bir fotoğrafı paylaşmadık ve tüm paylaşımlarımızı herkesin kullanımına açtık.

Gezi yazılarımızda bunları yapmadık;
Her ülke ve kente özgü tatları sadece isim olarak verdik ama özellikle mekan ismi vermedik çünkü bu tavsiyelerin yanıltıcı olacağını değerlendiriyoruz. Mekanların ve ürettikleri tatların kişilere göre değişebileceğini düşünüyoruz.
Kalınacak mekanlar konusuna girmedik çünkü bu tavsiyelerin de kişilere göre farklılık gösterebileceğini, bazı gezginlerin ekonomilerine göre tercih yaparken, bazı gezginlerin ekonomik ama merkeze ulaşımı kolay olanları tercih edebileceklerini ve bazı gezginlerin lükse önem vereceklerini bildiğimizden, tavsiye vermenin doğru olmayacağını değerlendirdik.

"Seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir"

instagram adresimiz, @haydigeziyoruz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder