1 Mart 2019 Cuma

Obernai

Obernai, Fransa'nın Alsace Bölgesi'nde yer alan ve yaklaşık 11 bin nüfusu ile küçük ve sevimli bir kasabadır. Strasbourg'a yakın konumu ile günübirlik gelinen ya da bizim gibi Strasbourg ile Colmar arasında seyahat edenlerin bir kaç saatliğine uğradıkları ve sonunda iyi ki uğramışız dedikleri bir yer. Hele bir de bizim gibi tesadüfen perşembe günü giderseniz, meydanda kurulan pazara da denk gelirsiniz ki fazladan bir saat daha ilave edersiniz. Obernai şehrinin çok öne çıkan bir özelliği varmı derseniz, biz ne duyduk ne de gördük. Aklınızda ne kaldı derseniz, cevabımız güzel bir meydan, çiçeklerle süslü ahşap evler, özene bezene süslenmiş dükkanlar deriz ve gördüklerimizi size anlatır - gösteririz. Şehir muhtemel bizim gördüklerimizden ibaret değildir onun için fazlasını merak edenler bu linki tıklayabilirler.   https://www.obernai.com
Obernai, Strasbourg'a yaklaşık 30 km. mesafede yani araba ile en fazla 30 dk.ulaşım mesafesinde. Tren ile gelmek isterseniz Strasbourg Station'dan, Barr veya Selestat yönüne giden trene bindiğinizde yine yolculuğunuz yaklaşık 30 dk. sürecek ve Gare d'Obernai istasyonunda ineceksiniz. Obernai istasyonundan şehrin kalbi olan meydan topu topu 500 metre yani 7-8 dk. yürüme mesafesinde. Bu mesafeyi mutlaka yürüyün, yukarıda sözünü ettiğimiz o ev ve dükkanlardan bolca göreceksiniz. Trenler hakkındaki güncel bilgiler için link:   https://www.sncf.com
Uzaktan kasabanın merkezinde bir çan kulesi (The Belfry-Kapellturm) dikkatimizi çekiyor ve oraya doğru yürüdüğümüzde çok güzel bir meydana ulaştığımızı gördük. Kulenin yanındaki sarı renkli güzel yapı Belediye Binası (Town Hall-Hotel de Ville). Meydanda bulunan anıt çeşme ve üstüneki  Odile Heykeli dikkat çekici. Kasabanın koruyucusu olduğuna inanılan Odile'nin heykeli ve anıt çeşme 1904 yılında inşa edilmiş.



Çan Kulesi'nin hemen yakınında bulunan Katolik Kilisesi 1872 yılında inşa edilmiş. Adı, Church of Saints Peter and Paul Obernai ve biz kilisenin dışı kadar içini de beğendik.



Yolumuzun üstünde gördüğümüz garip bir yapının ne olduğunu önce anlayamadık, meğer 3 sütundan oluşan bir su kuyusu imiş. The Six Bucket Well adlı bu kuyu 1579 yılından kalma imiş.


Süslü ev ve dükkanlar dedik ya, buyrun örnekler...Bize müsade, yolumuz uzun, istikamet Colmar.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder